woensdag, 13. juli 2011 - 9:29

Twee arrestaties na overval op supermarkt in Grubbenvorst

Grubbenvorst

De politie heeft dinsdagmorgen na een uitgebreide zoekactie in Afferden twee verdachten gearresteerd van een gewapende overval op een supermarkt aan de Kloosterstraat in Grubbenvorst. Bij de grootscheepse actie waren zo'n 40 agenten en een speurhond betrokken. De agenten kregen daarbij assistentie van de politie Boxmeer.

De overval vond rond zeven uur plaats toen enkele medewerkers aanwezig waren in de supermarkt die toen nog niet open was. Voor zover nu bekend bedreigden drie mannen het personeel met een vuurwapen waarna ze er met geld vandoor gingen in een groene Ford Escort. Niemand raakte gewond.

De politie stelde direct een onderzoek in en nam op strategische plekken in de omgeving haar positie in om de verdachten op het spoor te komen. Daarbij zijn meerdere politiesurveillances ingezet. Een van de surveillances zag de vluchtauto op Rijksweg, maar verloor hem na een achtervolging bij Nieuw Bergen uit het zicht. Vervolgens concentreerde de zoekactie zich op die omgeving. De vluchtauto werd achtergelaten op het Bargapark in Nieuw Bergen. In een maïsveld troffen getuigen voetsporen aan waar de speurhond voor werd ingezet. Rond 9:45 uur wist de politie twee verdachten, een 19-jarige en 22-jarige man uit Venray, aan te houden op de Berkenkamp in Afferden. De derde verdachte is nog voortvluchtig.

Een vuurwapen dat bij de overval is gebruikt is dankzij een tip van een getuige door de politie aangetroffen langs de Rijksweg ter hoogte van Bergen. Bij de vluchtauto die achterbleef op het Bargapark in Nieuw Bergen is ook een klein gedeelte van de buit terug gevonden. Hierbij ging het om rolletjes muntgeld.
Provincie:
Tag(s):