maandag, 21. februari 2011 - 12:01

Twee arrestaties na vluchtgedrag in Almere

Almere

In de nacht van zondag op maandag zijn door de politie twee mannen aangehouden nadat ze bij het zien van een politieauto probeerden weg te komen.

Het duo werd in hun auto in Almere Buiten ontdekt. Bij de controle die volgde werd een verboden stroomstootwapen aangetroffen.
Eén van de mannen bleek nog gezocht voor ruim 1000, - euro navordering en 17 dagen vervangende hechtenis. Beide mannen zijn aangehouden en zitten vast. De recherche van Almere Buiten heeft de zaak in onderzoek.

Rond 01.10 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op Noordeinde die bij het zien van de politieauto vreemd begon te rijden. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en probeerde via allerlei zijwegen in een woonwijk aan de politie te ontkomen. In de Rosmolenstraat werd de auto aangetroffen en de twee inzittenden gecontroleerd.

De 21-jarige bestuurder uit Almere en de 27-jarige passagier uit Lelystad gedroegen zich opvallend nerveus. Toen de agenten een verboden stroomstootwapen zagen liggen tussen de benen van één van de mannen, werd het duo aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. De passagier bleek nog gezocht voor een opgelegde betalingsmaatregel van ruim 1000, - euro en 17 dagen vervangende hechtenis. Het stroomstootwapen is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):