zaterdag, 25. juni 2011 - 17:29

Twee Britten aangehouden na achtervolging in grensstreek

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag samen met de Duitse politie in Waldfeucht een 47-jarige en 21-jarige man uit Engeland aangehouden.

Het duo was op de vlucht geslagen nadat zij waren betrapt bij een bedrijfsinbraak aan de Annendaalderweg in Maria-Hoop, waar diesel bij werd gestolen. Agenten waren snel in de buurt en gaven de vluchtauto een stopteken, die er met hoge snelheid vandoor ging en Duitsland in reed.

In Waldfeucht zagen de verdachten een vluchtheuvel over het hoofd en kwam de auto in een akker terecht. De auto reed nog zo'n 100 meter door en belandde tegen een boom tot stilstand. Ze vluchtten te voet de bosjes in, achtervolgd door de agenten. Nadat een van de verdachten zich in een sloot verschuilde en een maïsveld in rende, werd hij opgepakt. Een uur later werd de tweede verdachte aangehouden die in het veld lag.

Later bleek dat er bij het bedrijf zo'n 300 liter diesel was gestolen. De diesel gaat terug naar de eigenaar. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):