zaterdag, 15. januari 2011 - 9:24

Twee doden bij ongeval A50

Herpen

Op de A50 bij het Brabantse Herpen zijn bij een verkeersongeval twee doden gevallen. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Het ongeval gebeurde omstreeks 08.00 uur. De slachtoffers zijn een 30-jarige vrouw uit Sint Oedenrode en naar alle waarschijnlijkheid een 42-jarige Ossenaar.

De politie kreeg rond bovengenoemd tijdstip een melding dat er een spookrijder was gesignaleerd op de A50 tussen Oss en Ravenstein. Kort daarna kwam het bericht dat de spookrijder frontaal tegen een tegemoetkomende auto was gereden.

Door de klap werden beide auto's totaal vernield. De auto van de spookrijder brandde helemaal uit. De politie kon de identiteit van de zwaar verminkte bestuurder nog niet officieel vaststellen, maar het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de man uit Oss. In elke auto zat een persoon. Vermoedelijk waren ze allebei op slag dood.

Het ongeval veroorzaakte een flinke ravage op de A50. Auto's die moesten uitwijken voor het ongeval stonden kris-kras op de weg.

Politie, brandweer en Rijkswaterstaat zijn de hele ochtend en een deel van de voormiddag bezig geweest met technisch sporenonderzoek en het vrijmaken en schoonmaken van de weg. De beide slachtoffers zaten bekneld is hun auto en moesten door de brandweer worden bevrijd. Waar en waarom de spookrijder op de verkeerde weghelft terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. De afdeling verkeersongevallen analyse van de politie Brabant Noord heeft de aanrijding in onderzoek.

De A50 tussen Ravenstein en Oss weer is inmiddels weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):