maandag, 17. oktober 2011 - 17:54

Twee doden bij verkeersongeval Gelderland

Boven-Leeuwen

Maandagochtend omstreeks 09.00 uur vond er een ongeval plaats op de Maas en Waalweg ter hoogte van Boven-Leeuwen. 'Hierbij zijn een 37-jarige vrouw uit Amsterdam en een 64-jarige man uit Druten om het leven gekomen', meldt de politie maandag.

Een 23-jarige man uit Helmond is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

Het ongeval vond plaats tussen een vrachtwagen, auto en busje. De vrachtwagen kwam vanuit Tiel, de auto en het busje uit de richting van Nijmegen. Door nog onbekende oorzaak reed de auto op de verkeerde weghelft, en kwam hierbij frontaal in botsing met de vrachtwagen.

De 23-jarige bestuurder van de vrachtwagen wilde uitwijken en draaide hierbij om zijn as. Hierdoor reed hij over het busje heen. De 37-jarige bestuurster van het busje overleed ter plekke.

De bestuurder van de auto, de 64-jarige man, werd overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Daar overleed hij even later. De bestuurder van de vrachtwagen is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse deed ter plekke onderzoek. De provinciale weg is naar verwachting de komende uren nog afgesloten.
Provincie:
Tag(s):