zondag, 20. februari 2011 - 11:23

Twee doden bij verkeersongeval in Nederhorst den Berg

Nederhorst Den Berg

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen, 24 en 26 jaar en beide woonachtig in Nederhorst den Berg, bij een eenzijdige aanrijding op de Dammerweg om het leven gekomen.

De auto waar de twee slachtoffers in zaten raakte door nog onbekende oorzaak een boom in het centrum van Nederhorst den Berg. De twee mannen overleefden de aanrijding niet ondanks alle inspanningen van de hulpdiensten. Specialisten van team Verkeersongevallenanalyse (VOA) hebben de aanrijding met dodelijke afloop in onderzoek.

Rond 02.30 rukten brandweer, ambulance en politie uit nadat een omwonende de aanrijding had doorgebeld via 1-1-2 alarm. Ter plaatse bleek dat alle hulp voor de bestuurder en zijn passagier niet meer mocht baten.

De toedracht van de eenzijdige aanrijding op het rechte stuk weg van de Dammerweg in het centrum is nog onduidelijk. Op basis van de eerste onderzoeksresultaten en getuigenverhoren wordt rekening gehouden dat er te hard is gereden en dat de bestuurder de macht over zijn voertuig is kwijtgeraakt.

De auto raakte total-loss en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tengevolge van rondvliegende brokstukken raakten tenminste twee geparkeerde auto’s beschadigd. De familie van de slachtoffers zijn in kennis gesteld en opgevangen.
Provincie:
Tag(s):