vrijdag, 19. augustus 2011 - 16:24

Twee doden door ongeval A2 bij Enspijk

Enspijk

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt een ongeval dat vrijdagmiddag op de A2 ter hoogte van Enspijk plaatsvond, waarbij twee inzittenden van een personenauto, een 36-jarige man en een 37-jarige vrouw die beide uit Rotterdam kwamen, zijn overleden. Dit heeft het KLPD vrijdag laten weten.

De mogelijke veroorzaker van het ongeval is zeer ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Opvallend rijgedrag
Agenten van de politieregio Gelderland-Zuid reden in een opvallende politieauto vrijdagmiddag rond 13.30 uur komende vanuit Culemborg over de A2 richting Den Bosch, waarbij zij een auto met zeer opvallend rijgedrag zagen rijden.

De auto haalde rechts in, reed met hoge snelheden over de vluchtstrook en is een aantal keer tegen de linker vangrail gebotst. Ter hoogte van de afslag Enspijk gaven de agenten de auto een stopteken, ondersteund met de zwaailampen, om de aandacht van de bestuurder te trekken. Deze negeerde echter het stopteken en reed hard door.

Ter hoogte van knooppunt Deil nam de man de afslag richting Gorichem, maar manoeuvreerde op het laatste moment richting de afslag Tiel/Nijmegen. Bij deze stuurbeweging raakte hij een personenauto met twee inzittenden, die als gevolg hiervan vijf maal over de kop is gevlogen en in een weiland tot stilstand is gekomen. In dit voertuig zaten twee personen die zijn om het leven gekomen.

Het KLPD onderzoekt het ongeval en hierdoor is de A2 een tijd afgesloten geweest en is een omleiding ingesteld.

De politie zoekt getuigen van het ongeval, deze kunnen zich melden via de Opsporingstiplijn: 0800 - 6070.
Provincie:
Tag(s):