zaterdag, 2. april 2011 - 9:25

Twee doden en twee gewonden na schietpartij

Alphen aan den Rijn

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een schietpartij in Alphen aan den Rijn twee doden en twee gewonden gevallen. Dit meldt de politie zaterdag.

Niet aangetroffen
De politie van Hollands Midden kreeg rond 00.45 uur een melding dat er schoten waren gehoord in de buurt van de Broekhorst in Alphen aan den Rijn. Getuigen hadden een auto zien wegrijden. De politie ging ter plaatse maar trof niet direct iets aan.

Melding ziekenhuis
Om 01.10 uur werd er een melding gemaakt vanuit het ziekenhuis in Gouda dat er een auto stond waarin vier mensen met schotwonden zaten. 'Twee personen zijn uiteindelijk overleden. De andere twee worden in verschillende ziekenhuizen behandeld aan hun verwondingen', aldus de politie.

Mogelijk ook schotenwisseling onderweg
De slachtoffers van de schietpartij zijn van Alphen aan den Rijn naar het ziekenhuis in Gouda gereden. Het is mogelijk dat zij tijdens die rit zijn achtervolgd en de politie sluit niet uit dat er niet alleen in de omgeving van de Broekhorst een schotenwisseling is geweest, maar dat er ook tijdens deze rit is geschoten.

De auto waarin de vier mannen bij het ziekenhuis zijn aangekomen, is door de politie in beslaggenomen. Het gaat om een grijze Renault. Of dat ook de auto is die buurtbewoners hebben zien wegrijden, wordt nog nader onderzocht. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van één van deze incidenten, de schotenwisselingen hebben gehoord of de auto('s) hebben zien rijden. De politie houdt er rekening mee dat het incident in het criminele circuit heeft plaatsgevonden maar sluit in het onderzoek niets uit.

De politie is onder leiding van het Openbaar Ministerie een TGO (Team Grootschalige Opsporing) gestart. Onderzocht wordt wat er zich precies heeft voorgedaan die nacht.
Provincie:
Tag(s):