dinsdag, 11. januari 2011 - 9:41 Update: 08-07-2014 0:29

Twee Full Hybrid concept modellen van Toyota op Detroit

Toyota introduceert twee Full Hybrid concept modellen op de Detroit Motor Show. Het gaat om een nieuwe middelgrote MPV en een compacte, wendbare stadsauto. Na de Full Hybrid Auris en Prius komt daarmee het aantal Full Hybrid Toyota’s uit op vier. Verder staat de Prius Plug-in Hybrid Vehicle (PHV) op de autoshow, die Toyota over anderhalf jaar op de markt brengt.

De nieuwe, middelgrote Full Hybrid MPV draagt in de Verenigde Staten de naam Prius V. De letter V staat voor ‘Versatility’, oftewel veelzijdigheid. En veelzijdig is de auto zeker, want naast bijzonder veel binnenruimte, biedt het model een zeer flexibel interieur met onder meer verschuifbare stoelen op de tweede zitrij. De carrosserie heeft duidelijke DNA-overeenkomsten met de Full Hybrid Toyota Prius, maar staat toch geheel op zichzelf. Aan de voorkant vallen de trapeziumvormige koplampunits op, net als de extra grille die een betere luchtweerstand en koeling waarborgt.

Studiemodel compacte Full Hybrid
Op Detroit stelt Toyota ook nog een compacte Full Hybrid voor die bestemd is voor de Amerikaanse markt. Deze auto, op Detroit nog een studiemodel, zal in de VS Toyota Prius C (van City) gaan heten. Het model combineert de voordelen van een compacte, wendbare auto met de efficiency van de Full Hybrid technologie.

Plug-in Hybrid Vehicle (PHV): superlage uitstoot, grote actieradius
De PHV is net als de Prius – waarop hij gebaseerd is – een Full Hybrid auto, maar beschikt over een moderne lithium-ion batterij. Deze batterij kan aan elk willekeurig huishoudelijk stopcontact worden opgeladen. Daarmee kan lang(er) volledig elektrisch worden gereden en kent hij een nog lagere CO2 uitstoot. Hiermee combineert de PHV – die in 2012 zijn opwachting maakt – de voordelen van een Full Hybrid met die van een volledig elektrische auto. Kortom, een superlage uitstoot en toch een grote actieradius.
Categorie:
Tag(s):