maandag, 10. januari 2011 - 17:02

Twee gewonden bij aanrijdingen in Horst en Weert

Bij aanrijdingen in Horst en Weert zijn maandagochtend twee personen gewond geraakt. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Venrayseweg in Horst vond even na 10.00 uur een verkeersongeval plaats. Vermoedelijk als gevolg van een glad wegdek is een landbouwvoertuig uit Duitsland met een aanhangwagen in de berm terecht gekomen en reed daar tegen een boom aan. Hierna schaarde dit voertuig en kwam midden op de rijbaan tot stilstand. Op dat moment reed een 63-jarige bestuurster, uit tegenover gestelde richting, met haar personenauto tegen de aanhangwagen aan. Zij reed met de voorzijde van de auto onder de aanhangwagen en raakte daarbij gewond aan haar nek en borst. Zij werd door de brandweer bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 10.10 uur vond in Weert een aanrijding plaats op de kruising Marconilaan/Ringbaan Noord. Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eck en Wiel wilde in zijn vrachtauto de Marconilaan oprijden en zag een personenauto over het hoofd. Er ontstond een botsing waarbij de vrachtauto ongeveer 200 liter diesel verloor. De bestuurder van de personenauto is door de brandweer uit de auto bevrijd en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De weg is tijdelijk afgezet.
Provincie:
Tag(s):