dinsdag, 1. maart 2011 - 15:54

Twee gewonden bij aanvaring tankers

Dordrecht

Op maandagavond omstreeks 19:10 uur zijn twee tankers met elkaars in aanvaring gekomen op de kruising van de rivieren de Noord / Lek en Nieuwe Maas.

Beide schepen hebben grote schade opgelopen. Aan boord van het lege tankschip was de chaos groot, aldus een woordvoerder van de KNRM. Twee opvarenden zijn met letsel van boord gehaald.

Eén schip was geladen met diesel, het andere schip was leeg, maar niet ontgast. De KNRM Reddingboot was binnen tien minuten ter plaatsen. De hulpdiensten hadden o.a. de blusboot Zuid-Holland ingezet, het KLPD en Rijkswaterstaat. Ter plaatse zijn twee bemanningsleden aan boord gezet van de tanker “Brandaris”, welke lag te drijven op de kruising en niet te bereiken was voor de hulpdiensten aan wal.

De schipper van de tanker was door de aanvaring gedesoriënteerd. Na een eerste verkenning aan boord bleek dat er twee opvarenden moesten zijn. Een KNRM bemanningslid ging op zoek in de woning van het schip. Hij trof de matroos aan op de grond van een hut met een grote hoofdwond. Het slachtoffer werd gestabiliseerd.

Een ander KNRM bemanningslid heeft samen met de schipper van de tanker het schip afgemeerd, alwaar de ambulancebemanning aan boord kon komen.

Om het slachtoffer met een brancard af te kunnen voeren, heeft de brandweer een deur van de slaapkamer moeten forceren. Het slachtoffer is geplankt en gespind afgevoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

De schipper van de tanker is eveneens voor controle mee gegaan naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft hij enkele kneuzingen en schaafwonden.
Provincie:
Tag(s):