dinsdag, 6. december 2011 - 7:53

Twee gewonden door brand in woning met wietplantage

Amsterdam

Bij een brand in een woning in Amsterdam is vanacht een wietplantage ondekt.

Iets na 00.30 uur kreeg de brandweer de melding van een brand op de zolder van een woning aan de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam. Het vuur was snel onder controle. Er zijn twee personen gewond gewond geraakt. Op de zolder van de woning trof de brandweer een wietplantage aan.

De twee gewonden zijn een man en een vrouw van 38. Zij hebben rook ingeademd en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning was ook een dochtertje van 12 aanwezig. Zij is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar bleek niet gewond te zijn. De man en de vrouw worden door de politie als verdachten aangemerkt.

De brand heeft gewoed op de verdieping van de wietplantage. Hier stonden ongeveer 70 planten. Of de plantage ook daadwerkelijk de oorzaak is van de brand wordt verder onderzocht. Een speciaal team zal de plantage direct opruimen. De politie doet verder onderzoek.

Wietplantages veroorzaken regelmatig brand. Door de manier waarop deze zijn aangelegd zorgen ze voor een groot risico op het ontstaan van brand.
Provincie:
Tag(s):