dinsdag, 12. april 2011 - 23:05

Twee mannen aangehouden na schietincident in Oss

Oss

De politie heeft dinsdagmiddag op de Spoorlaan twee inwoners uit Oss aangehouden voor poging tot doodslag. Dit heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.

Melding
Er kwamen omstreeks 16.15 uur bij de politiemeldkamer meerdere telefoontjes binnen over een schietpartij op de Spoorlaan. Meerdere politie-eenheden werden direct naar de Spoorlaan gestuurd en troffen daar onder andere twee mannen aan die direct aangehouden werden.

Bij deze aanhouding heeft één van de agenten hun vuurwapen op de verdachten gericht totdat deze geboeid waren. Er is ook direct een vuurwapen aangetroffen met munitie wat inbeslag genomen is.

Vuurwapen
De aangever, 29 jaar uit Oss, verklaarde tegen de politie aan dat hij op de Spoorlaan stond met een 15-jarige jongen uit Oss. Volgens getuigen ontstond er een vechtpartij tussen de aangever en de twee verdachten waarbij op een gegeven moment een vuurwapen is afgegaan.

Er is niemand geraakt. Ook zou één van de mannen de 15-jarige jongen bedreigd hebben met het vuurwapen.

Onderzoek
Toen de politie arriveerde troffen ze de vier personen aan waarbij een 50-jarige en een 54-jarige inwoner uit Oss zijn aangehouden voor poging tot doodslag. Het slachtoffer is door de vechtpartij licht gewond geraakt.

De politie heeft de omgeving afgezet en is een nauwkeurig onderzoek op de plaats delict gestart. Ook is er zo spoedig mogelijk huiszoeking gedaan in twee woningen, één aan de Peperstraat en één aan de Meesterstraat. Daar is verder niets relevants aangetroffen.

Getuigenoproep
De exacte toedracht van de zaak en de aanleiding tot dit incident is de politie nog een raadsel. De recherche van het District Maasland wil graag in contact komen met de getuigen die dat tijdstip op de Spoorlaan waren en iets gezien of gehoord hebben.

Het team is te bereiken via 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via 'M' op het telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):