dinsdag, 4. oktober 2011 - 9:09

Twee mannen aangehouden voor grootschalige autodiefstal

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland
hebben zondag een 23-jarige en een 24-jarige man uit Litouwen in Wierden aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij grootschalige autodiefstal en deelname aan een criminele organisatie.

De verdachten maakten zich vermoedelijk schuldig aan diefstal van tientallen auto’s van het merk BMW en Honda in het hele land. Om hoeveel zaken het gaat en bij welke zaken de verdachten betrokken zijn, zal blijken uit nader onderzoek. De BR NON richt zich in het onderzoek op de periode oktober 2010 tot heden.

Doorzoekingen
Bij een doorzoeking in de verblijfplaats van de verdachten werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Ook werden diverse spullen, die waarschijnlijk gekoppeld kunnen worden aan de autodiefstallen, voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

Verdachten nog vast
De BR NON startte het onderzoek in februari 2011 naar aanleiding van informatie van politie Twente. Politie Twente constateerde een toename van diefstallen van de genoemde automerken. Het onderzoek werd hierop overgedragen aan de BR NON. De verdachten zitten momenteel in verzekering en worden dinsdag 4 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):