donderdag, 21. juli 2011 - 15:56

Twee mannen en vrouw aangehouden na "burnout" met auto

Uden

Een 23-jarige man uit Sint-Michielsgestel is woensdag rond 23.30 uur op de Leeuweriksweg aangehouden nadat hij een agent beledigde die hem zojuist een bekeuring had gegeven voor een zogenaamde " burnout", stilstaand de banden van de auto laten slippen.

Zijn 20-jarige vriendin uit Uden bemoeide zich met de aanhouding en schopte een agent. Nadat zij meerdere keren gevorderd was weg te gaan beledigde zij de agenten. Op het moment dat zij haar voor deze belediging en mishandeling aan wilde houden, reed zij in haar auto weg. Een politieagent die haar een stopteken gaf werd hierbij genegeerd. Hij kon nog op tijd wegstappen om een frontale aanrijding te voorkomen, maar werd wel tegen zijn knie geraakt. Hierna werd de vrouwelijke verdachte met verzet aangehouden. Haar drie jaar oude dochter, die zich in de auto bevond, was hier getuige van.

Door de commotie die hierdoor ontstond kon de verdachte uit Sint-Michielsgestel in zijn auto te stappen en weg rijden. Een 21-jarige man uit Uden, zat bij hem in de auto. Beide mannen konden door toegesnelde agenten alsnog worden aangehouden. Tijdens deze aanhouding probeerde deze 21-jarige verdachte een agente te wurgen. Hem zal opruiing, beletten en belemmeren en mishandeling ten laste worden gelegd. De 23-jarige verdachte bleek onder de invloed van alcohol. Hij zal een proces-verbaal krijgen voor rijden onder invloed en voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Hij is inmiddels in vrijheid gesteld. De vrouw zal mishandeling, belediging en onttrekking aan haar aanhouding ten laste worden gelegd. Zowel de vrouw als de 21-jarige Udenaar worden morgen voor de rechter-commissaris geleid
Provincie:
Tag(s):