zaterdag, 27. augustus 2011 - 13:57

Twee Nederlandse broertjes omgekomen bij familiedrama

Twee jongetjes van 6 en 7 jaar die in het Belgische Aalst door messteken om het leven zijn gebracht hebben de Nederlandse nationaliteit. Volgens diverse Belgische media gaat het om een familiedrama.

De onderzoeksrechter van Dendermonde heeft de moeder intussen aangehouden op verdenking van dubbele moord. De vrouw was er geestelijk slecht aan toe en moet op de psychiatrische afdeling van de gevangenis opgevangen worden, aldus het Nieuwsblad.

Donderdagnacht rond 01.00 uur werden volgens de krant al meerdere gezinnen gewekt door het lawaai uit het appartement van het Afrikaanse gezin van Landu G. en Mike O.

De vrouw Landu zou helemaal over haar toeren zijn geweest. Ze brak een schotelantenne af en sloeg het raam kapot met een pollepel. De daarop gewaarschuwde agenten zouden wel aan de deur zijn geweest, maar niet naar binnen zijn gegaan omdat de vrouw hen niet binnen wilde laten en omdat ze meenden dat er niemand in levensgevaar was.

Vrijdagmiddag rond 13.00 uur zagen buren Landu G. opnieuw. Zij gooide een vaas uit het raam. De agenten die toen ter plaatse kwamen, gingen wel naar binnen en ontdekten de lichamen van de kinderen.

Volgens de Aalsterse stadsdiensten is het gezin onbesproken. De beide ouders, dertigers, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze verhuisden anderhalf jaar geleden vanuit Rotterdam naar Aalst. Kleine Jamal is het zoontje van Mike O. en Landu. Michael Jr. is een zoontje uit een eerdere relatie van Landu.

Landu G. is afkomstig uit Angola en zou al een tijd met psychische problemen kampen. Haar partner Mike O., met wie ze al dertien jaar een relatie heeft, is van Nigeriaanse afkomst. Haar twee zoontjes lopen school in de DVM-basisschool in Aalst.
Provincie:
Tag(s):