dinsdag, 12. april 2011 - 13:23

Twee nieuwe lijndiensten voor Groningen Airport Eelde

Eelde

Groningen Airport Eelde heeft er met ingang van het komende winterseizoen twee nieuwe lijndiensten bij. Transavia.com breidt haar programma uit met rechtstreekse lijndiensten naar Innsbruck en Salzburg. Noordelijke reizigers kunnen hiermee snel en comfortabel naar de Oostenrijkse wintersportbestemmingen vliegen.

De vluchten worden in het weekend uitgevoerd en zullen starten op 24 en 25 december 2011. Vanaf vandaag kunnen tickets voor deze vluchten al worden geboekt op transavia.com. De maatschappij speelt hiermee in op de wens van de consument om vroegtijdig te kunnen boeken.

Eerder dit jaar kondigde transavia.com vanaf Groningen Airport Eelde ook al haar nieuwe lijndienst aan naar Malaga, die het hele zomerseizoen op maandag en donderdag vanaf Eelde zal vliegen. De maatschappij speelt met dit lijndienst-product in op de veranderende markt waarin er steeds meer behoefte is aan rechtstreekse verbindingen en het kunnen boeken van losse tickets.

Lowcost carriers zijn booming in deze veranderende markt. Echter stelt de korte baanlengte (1.800 meter) de luchthaven niet in staat om deze markt optimaal te bedienen. Lowcost carriers zoals Ryanair en Wizz Air zijn geïnteresseerd om vanuit de noordelijke regio te vliegen, maar geven aan dat de huidige baanlengte te kort is om een rendabele lowcost verbinding te kunnen uitvoeren. Pas na groen licht van de Raad van State kan gestart worden met het uitgebreider opzetten van lowcost verbindingen. De luchthaven hoopt in de loop van 2011 op een definitieve uitspraak van de Raad van State.
Provincie:
Tag(s):