woensdag, 28. september 2011 - 17:57

Twee panden onbewoonbaar door bouw hennepplantage

Brunssum

Bij een onderzoek naar een hennepplantage op de Anjelierstraat in Heerlen stuitte de politie dinsdagmiddag op een woning gelegen aan de Kasteelstraat in Brunssum. Bij een huiszoeking in het pand bleek dat de kruipruimte uitgegraven was tot een heuse kelder.


In die "kelder" troffen agenten een recent geoogste hennepplantage aan. Bij het uitgraven van de kelder is het pand schijnbaar provisorisch gestut met palen. Bouw- en woningtoezicht van de gemeente verklaarde het pand onbewoonbaar in verband met direct instortingsgevaar. Ook het belendend pand werd onbewoonbaar verklaard omdat het eveneens gevaar zou lopen.

Buiten het instortingsgevaar bleek ook nog eens dat er recent brand is geweest aan het elektrisch gedeelte van de plantage in de kelder. Een specialist van de energieleverancier constateerde dat er illegaal stroom afgetapt werd en dat er met de meterkast gerommeld was. De politie zoekt uit wie de eigenaar van de hennepplantage is en zal proces-verbaal opmaken. De gemeente en de energieleverancier zullen de gemaakte kosten verhalen op de eigenaar van de woning.
Provincie:
Tag(s):