donderdag, 21. juli 2011 - 11:28

Twee rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen

Kennemerland

De politie Kennemerland heeft woensdagavond twee rijbewijzen ingevorderd van een automobilist en een motorrijder die veel te hard hebben gereden.

Op de Kruisweg in Cruquius hielden politiemensen rond 20.00 uur een 29-jarige Hoofddorper staande omdat door middel van een lasercontrole was vastgesteld dat zijn auto met veel te hoge snelheid had gereden. De Hoofddorper reed met een gecorrigeerde snelheid van 143 kilometer per uur op een weg waar maximaal 80 gereden mag worden. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

In Uitgeest zagen videosurveillanten even na 20:00 uur een motorrijder over de A9 rijden die veel harder ging dan toegestaan. In verband met werkzaamheden geldt daar op dit moment een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De 48-jarige bestuurder uit Nieuw-Vennep reed met een gecorrigeerde snelheid van 143 kilometer per uur, veel te hard. Hij is veilig aan de kant van de weg gezet en werd geconfronteerd met de gemaakte videobeelden van zijn levensgevaarlijke rijgedrag. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):