zaterdag, 10. december 2011 - 20:35

Twee schietpartijen, acht aanhoudingen

Rotterdam

De politie heeft zaterdagochtend twee mannen en drie vrouwen aangehouden na een schietpartij op de Kruiskade in Rotterdam. En naar aanleiding van een schietpartij op de Zevenkampse Ring hield zij nog eens twee mannen en één vrouw aan.

Schietpartij Kruiskade

Rond vier uur vanmorgen ontving de politie een melding van een schietpartij op de Kruiskade. Volgens de melding zou de dader in een taxi zijn gestapt en zijn weggereden. Op basis van een summier signalement, wisten agenten de bewuste taxi te achterhalen en brachten deze tot stilstand. De passagiers, een man en een vrouw zijn aangehouden.

Op de Kruiskade troffen agenten een auto aan met een kogelgat en een clip met scherpe munitie. Omdat niet duidelijk was of het gat in de auto was veroorzaakt door een inslaande of een uitgaande kogel, zijn alle inzittenden (twee vrouwen en een man) aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het bureau, alwaar het onderzoek is voortgezet Bij de schietpartij zijn geen gewonden gevallen.

Aanhoudingen op de Zevenkampse Ring
De politie heeft naar aanleiding van een schietpartij op de Zevenkampse Ring in Rotterdam twee mannen en een vrouw aangehouden. .

Agenten reageerden op een melding van een schietpartij. Op de Zevenkampse Ring aangekomen, troffen zij een gewonde man aan. Terwijl de agenten eerste hulp verleenden, kwam uit een woning een man aangelopen. Deze man is aangehouden.

Achter het huis stond een auto geparkeerd met hierbij ook een man. Omdat niet duidelijk was wat de betrokkenheid van deze man was, is ook hij aangehouden.

Vervolgens is door het arrestatieteam een onderzoek verricht in het huis waar de eerstgenoemde verdachte uit was gekomen. In het huis troffen zij een vrouw aan. Deze vrouw is eveneens aangehouden. Alle verdachten zijn overgebracht naar het bureau en het onderzoek wordt voortgezet.

De gewonde man is overgebracht naar het EMC en is zaterdagochtend geopereerd.
Provincie:
Tag(s):