zaterdag, 2. april 2011 - 10:31 Update: 01-10-2018 14:06

Twee tieners scoutvereniging overleden na aanrijding in Bergeijk

Bergeijk

Op de Witrijtseweg in Bergeijk is vrijdagavond rond 20.30 uur een aanrijding gebeurd tussen drie jongeren en een personenauto. Twee van hen, een 15-jarig meisje en een 15-jarige jongen, beiden uit Valkenswaard, raakten zeer zwaar gewond en zijn vannacht in het ziekenhuis aan hun verwondingen overleden.

Een 16-jarige jongen uit Valkenswaard is vannacht in het ziekenhuis opgenomen.Rond dat tijdstip reed daar een 59-jarige automobilist, met zijn dochter, beiden uit Bergeijk komende vanuit Postel richting Weebosch. Een groep van ongeveer acht jongeren van een scoutvereniging uit Dommelen liep op dat moment langs die onverlichte weg.

De automobilist zou aan de kant van de weg hebben gereden, omdat er een tegenligger aan kwam. De relatie hiertussen en de aanrijding wordt verder onderzocht. Drie van de jongeren die daar liepen zijn vervolgens geraakt door de auto.Twee traumahelikopters hebben assistentie verleend. De volledige scoutinggroep is vervolgens naar het politiebureau in Eersel gebracht, waar zij samen met hun ouders zijn opgevangen en een gesprek met Slachtofferhulp hebben gehad.

De burgemeester van Valkenswaard is ook naar het bureau gekomen om zijn medeleven te betuigen. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Een blaastest heeft uitgewezen dat hij op dat moment niet onder invloed van alcohol was. Ter plaatse is de politie gisteravond gestart met een sporenonderzoek. Dit is nog niet afgerond.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: