vrijdag, 4. maart 2011 - 22:03

Twee verdachten aangehouden in onderzoek overvallen

Leeuwarden

De politie heeft twee inwoners van Leeuwarden van 26 en 27 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van overvallen.

Op 29 september 2010 werd een ouder echtpaar overvallen in een woning aan de Harlingerstraatweg in Leeuwarden. De politie startte direct een onderzoek, waarbij werd gesproken met betrokkenen en getuigen. In november 2010 kon de politie al een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aanhouden op verdenking van deze overval. Deze man zit nog steeds vast. Het onderzoek ging echter door omdat de rechercheurs sterke aanwijzingen hadden dat bij de overval meerdere personen waren betrokken.

Donderdagmiddag hielden rechercheurs een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aan. Hij wordt eveneens verdacht van de overval op het echtpaar aan de Harlingerstraatweg. Ook wordt de Leeuwarder verdacht van het plegen van een overval op een woning aan de Gysbert Japicxstraat in Leeuwarden. Op donderdag 17 februari drongen hier twee gewapende mannen de kamer van een 25-jarige bewoner binnen. Het slachtoffer werd bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen en de overvallers eisten geld. Om hun woorden kracht bij te zetten, werd een schot gelost. Daarbij raakte niemand gewond. In het onderzoek naar de overval op de woning aan de Gysbert Japicxstraat werd op vrijdag 25 februari de 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden.

De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):