zaterdag, 5. november 2011 - 17:48

Twee verdachten aangehouden na overval op drogist

Gouda

Politie Hollands Midden heeft op zaterdagochtend 5 november twee verdachten van een overval kunnen aanhouden dankzij een oplettende Burgernetdeelnemer. De mannen die zijn aanhouden komen uit Gouda en zijn 31 en 27 jaar.

De politie kreeg die ochtend rond 07.30 uur de melding dat mannen met bedekte gezichten een drogist aan de Gildenburg waren binnengedrongen en het personeel hadden bedreigd. Ze hadden geen wapens maar wel het personeel vastgepakt. Ze gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. De politie startte na de melding een Burgernetactie en zette Tweetalert in via Twitter.

Een oplettende bewoner die meedeed aan de Burgernetactie zag twee mannen lopen die voldeden aan het doorgegeven signalement. De getuige zag de twee mannen een woning in de wijk Plaswijck binnengaan en gaf dit door aan de politie. Kort daarna heeft de politie de twee mannen in die woning aangehouden. Zij heeft ook een zoeking in de woning gehouden.

De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en worden gehoord. De oplettende Burgernetdeelnemer kreeg een taart van de politie als dank voor zijn hulp. De politie zet haar onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):