dinsdag, 18. oktober 2011 - 12:23

Twee verdachten aangehouden voor incidenten WFC

Amsterdam

De politie heeft maandagmorgen twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij geweldsincidenten bij het World Fasion Centre (WFC) in mei en juni 2011. In twee gevallen werden explosieven gebruikt en in één geval werd geschoten.

De aangehouden verdachten, mannen van 39 en 24 jaar oud uit Amsterdam werden 17 oktober aangehouden met behulp van arrestatieteams. De 39-jarige Turkse verdachte werd in zijn woning aangehouden, bij de doorzoeking werden meerdere handvuurwapens aangetroffen. De verdachte van 24 jaar werd op de Amstelboulevard aangehouden.

De aanhoudingen komen voort uit het onderzoek naar de achtergrond van de geweldsincidenten die vermoedelijk liggen in de sfeer van ondergronds bankieren Op 3 augustus vielen rechercheurs met medewerkers van andere opsporingsdiensten toren 3 van het WFC binnen. Zestien bedrijven werden gecontroleerd waarbij zes verdachten werden aangehouden. De recherche nam verder geldtelmachines, computers, administratie en een geldbedrag van 840.000 euro in beslag.
Provincie:
Tag(s):