donderdag, 6. oktober 2011 - 16:04

Twee verdachten aangehouden voor schietincident Papengang

Groningen

De politie heeft woensdagmiddag twee mannen (30 en 35 jaar), beiden uit Groningen, aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident Papengang. De politie hield al eerder een 41-jarige man uit Groningen aan in verband met het schietincident.

Beide mannen werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De 41-jarige man zit nog vast. Na de aanhoudingen heeft de politie in drie woningen in de wijken Vinkhuizen en Beijum huiszoeking verricht. Hierbij werden diverse voorwerpen in beslag genomen, die mogelijk relevant kunnen zijn voor het onderzoek.

Bij het schietincident in de Papengang raakten vier personen gewond, waarvan één ernstig. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De ernstig gewonde man, een 28-jarige Groninger, ligt nog in het ziekenhuis. Hoewel het naar omstandigheden redelijk met hem gaat, blijft zijn letsel ernstig.

Op grond van het eerste onderzoek is duidelijk geworden dat een onderling conflict ten grondslag heeft gelegen aan het schietincident. Zowel het ernstig gewond geraakte slachtoffer als de drie verdachten zijn van Antilliaanse afkomst. De politie is nog volop bezig met het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):