maandag, 2. mei 2011 - 19:56

Twee verdachten brandstichting duinen vrijgelaten

Bergen

De twee verdachten van 19 en 20 jaar die zondagavond omstreeks 22.00 uur zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij mogelijke brandstichting, zijn maandagavond na verhoor vrijgelaten.

Er is vooralsnog niet gebleken dat ze betrokken waren bij de branden die het duingebied van Noord-Holland Noord zondag hebben getroffen.

De mannen werden bij het strand in Bergen aan Zee aangehouden omdat ze met zwarte vegen op handen en gezicht het strand verlieten en naar brand roken. Uit onderzoek is gebleken dat de twee geholpen met een tractor die pech had op het strand. De twee mannen liepen hierbij zwarte vegen op handen en gezicht op. Doordat zij op het strand in de rook van de omvangrijke duinbrand stonden, roken zij naar brand.

Het duingebied wordt al langere tijd met regelmaat getroffen door branden. Er wordt daarom ook rekening gehouden met brandstichting. Of de branden van afgelopen oorzaak zijn van brandstichting wordt onderzocht. De politie is zeer alert en de burgemeester van Bergen heeft een noodverordening uitgevaardigd.

Tot nu toe zijn meer dan 50 mensen in de regio onderwerp van onderzoek geweest. Het onderzoek naar de branden wordt onverminderd voortgezet. Daarbij wordt intensief samengewerkt met gemeente en justitie om de branden te stoppen.
Provincie:
Tag(s):