zaterdag, 27. augustus 2011 - 19:30

Twee verdachten koperdiefstal aangehouden na tip

Maarssen

De politie heeft zaterdagochtend bij Maarssen twee verdachten aangehouden van koperdiefstal. De verdachten van 18 en 19 jaar oud worden ook verdacht van een eerdere koperdiefstal deze week.

Oplettende getuige
Zaterdagochtend om tien over half acht belde een oplettende getuige de politie bij het zien van verdachte mensen in de omgeving van het spoor bij Maarssen. Agenten omsingelden het gebied en arresteerden het tweetal, jongens van 18 en 19 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau.

Ze worden verdacht van het wegknippen van 50 meter koperdraad. Daarnaast worden ze ook verdacht van de koperdiefstal die in de nacht van donderdag op vrijdag tussen Utrecht en Driebergen, bij Bunnik, is gepleegd. Ze zitten vast voor nader verhoor en zijn in verzekering gesteld.

Extra aandacht tegen koperdiefstal
Onde rmeer het ministerie van Veiligheid en Justitie, de politie en ProRail hebben afgelopen periode extra maatregelen getroffen tegen koperdiefstal. Naast registratie- en identificatieplicht bij de inkoop van koper, is er extra controle bij het spoor en zijn er extra hekken en camera's geplaatst.

Ook zijn door middel van duizenden brieven omwonenden van het spoor gevraagd om extra alert te zijn. Reizigers en vervoerders van goederen ondervinden van koperdiefstal flinke hinder; het levert overlast op en is tevens een enorme kostenpost. Dit maatschappelijke probleem met ingrijpende gevolgen voor de spoorsector vereist een gezamenlijke aanpak en extra alertheid.

Dit heeft vanochtend geleid tot de succesvolle aanhouding. ProRail vraagt omwonenden van het spoor ook extra alert te zijn.

Het tweetal zit vast op een politiebureau.
Provincie:
Tag(s):