dinsdag, 12. juli 2011 - 17:56

Twee verdachten voorgeleid in onderzoek naar dood Wierdenaar

Rijssen

In het onderzoek naar de toedracht van het overlijden van een 20-jarige Wierdenaar worden woensdag twee verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank Almelo. Een 17-jarige jongen en een 21-jarige man zijn inmiddels op vrije voeten gesteld.

De officier van justitie heeft besloten twee 18-jarige verdachten uit Rijssen voor te geleiden en daarbij de bewaring te vorderen voor 14 dagen. Daarbij wordt de verdachten doodslag in vereniging ten laste gelegd.
Voor één 18- jarige verdachte uit Rijssen wil het OM de inverzekeringstelling voor maximaal drie dagen verlengd zien. Daarbij toetst de rechter-commissaris de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling. In een later stadium besluit het OM of er aansluitend bewaring voor deze verdachte gevorderd gaat worden.

Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang. Om die reden worden geen mededelingen gedaan over de rol die verdachten gespeeld zouden hebben. Ook de doodsoorzaak wordt in dit stadium van het onderzoek niet openbaar gemaakt.
Provincie:
Tag(s):