zondag, 18. december 2011 - 11:39

Tweede overvaller Sappemeer aangehouden

Sappemeer

De politie heeft zondagmorgen een 19-jarige jongeman uit Sappemeer aangehouden. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Hij kwam in het onderzoek naar de serie overvallen in Sappemeer naar voren als mededader. De overvallen leverde veel onrust op onder de bevolking en middenstanders van Sappemeer.

Tweede overvaller
Zaterdagmorgen 17 december gaf een 20-jarige overvaller zich telefonisch aan bij de politie. Hij deelde mee dat hij betrokken was geweest bij de recentelijk overvallen in Sappemeer.

Uit onderzoek bleek dat hij verantwoordelijk was voor drie gewapende overvallen. Een overval op een bakkerij was door twee mannen gepleegd. De politie was dan ook actief op zoek naar een tweede overvaller.

Overval bakkerij
Donderdag 8 december jl. werd een bakkerij in de Kees de Haanstraat in Sappemeer overvallen. Twee onbekende mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de medewerkster met een groot mes. Zij werd gedwongen om de kassalade te openen. Nadat de overvallers een greep uit de kassalade hadden gedaan gingen zij er lopend vandoor.

Aanhouding
Naar aanleiding van de aanhouding van de 20-jarige verdachte kon de politie zondagmorgen een 19-jarige jongeman uit Sappemeer aanhouden. De jonge overvaller werd in een woning in Sappemeer aangehouden. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat. De politie zal ook deze verdachte de komende dagen uitgebreid verhoren.

Onrust in Sappemeer
De overvallen leverde veel onrust op onder de bevolking en middenstanders van Sappemeer. De politie en de gemeente hebben veel moeite gedaan om de overvalgolf te stoppen. De gemeente Hoogezand-Sappemeer deelde donderdagavond onder meer flyers uit onder het winkelend publiek in de strijd tegen winkelovervallen.

Gemeente en politie hopen dat met de aanhouding van beide verdachten de rust in Sappemeer terugkeert. De politie vraagt mensen toch alert te blijven en het alarmnummer 112 te bellen bij verdachte situaties.
Provincie:
Tag(s):