donderdag, 9. juni 2011 - 14:36

Tweede verdachte aangehouden voor schietincident Zwijndrecht

zwijndrecht

In het onderzoek naar aanleiding van de schietpartij in Zwijndrecht van maandag 16 mei, is een derde aanhouding verricht. Op 7 juni is een tweede 25-jarige man uit Helmond in zijn woonplaats aangehouden.

Bij de schietpartij in Zwijndrecht kwamen drie vrouwen uit Zwijndrecht om het leven en raakte een man zwaargewond. Het ging om een 57-jarige moeder en haar twee dochters van 23 en 29 jaar. De zwaargewonde was een 64-jarige man en de vader van het gezin.

Op 20 mei werden al een 25-jarige man uit Helmond en een 45-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Na deze aanhouding volgden doorzoekingen in Den Bosch en Helmond, waarbij op 20 mei in Helmond een vierde dodelijk slachtoffer werd aangetroffen. Dit betrof een in Amsterdam vermiste 20-jarige vrouw.

De op 7 juni aangehouden 25-jarige man wordt niet verdacht van het om het leven brengen van de vermiste 20-jarige vrouw. Wel zou hij de 25-jarige Helmonder die op 20 mei werd aangehouden en met wie hij bevriend is, hebben geholpen nadat deze de 20-jarige vrouw om het leven had gebracht. Ook wordt hij verdacht van verboden vuurwapenbezit. De man wordt op 10 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):