zaterdag, 26. februari 2011 - 12:20

Tweede verdachte overval Excelsior-kantine aangehouden

Rotterdam

Zaterdag heeft de politie Rotterdam-Rijnmond een 16-jarige Rotterdammer aangehouden op het Excelsior-terrein in Kralingen.

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval op de voetbalkantine van de club op 12 februari. Op 12 februari werd direct na de overval al een andere 16-jarige Rotterdammer aangehouden.

Op zaterdag 12 februari werd aan het einde van de middag in Rotterdam-Kralingen een kantine van voetbalclub Excelsior overvallen.

De overvaller stapte vermomd met een bivakmuts een van de kantines op het sportcomplex binnen. Hij bedreigde de aanwezigen met een pistool en eiste geld. Tijdens een worsteling met een van de aanwezigen viel de patroonhouder uit de kolf. De overvaller vluchtte het terrein af, maar liep daar een agent in vrije tijd tegen het lijf. Hij zag de jongen zijn bivakmuts weggooien en lichtte de politiemeldkamer in. Kort daarna kon de politie de jongen aanhouden. Het bleek te gaan om een 16-jarige Rotterdammer. Zijn vuurwapen bleek uiteindelijk nep.

Het Regionaal Team Overvallen onderzocht de zaak. Uit onderzoek bleek dat de vandaag aangehouden verdachte betrokken was bij de overval op 12 februari. Hij is in verzekering gesteld. Ook de pleger van de overval zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):