zaterdag, 2. april 2011 - 21:47 Update: 08-07-2014 0:59

Twente heeft na zege op PSV beste papieren in titelstrijd

(Elf Voetbal) FC Twente lijkt op weg om de landstitel te gaan prolongeren. De tukkers wonnen de topper tegen PSV met 2-0 en staan nu twee punten voor op de Eindhovenaren.

De terugkeer van Bryan Ruiz bleek van grote waarde voor Twente. De middenvelder begon na zijn blessure op de bank, maar toen hij na een uur inviel, brak hij direct het duel open. Met een goede actie zette de Costa Ricaan verdediger Marcelo op het verkeerde been en ging daarna gewillig over het been van de PSV-back.

Scheidsrechter Blom wees naar de stip en Theo Janssen schoot de strafschop binnen. Diezelfde Janssen maakte vlak voor tijd een einde aan de spanning in de wedstrijd. Bij een razendsnelle counter kwam de international aan de linkerkant van het strafschopgebied uit en leek hij geen kant meer op te kunnen. Maar Janssen wipte de bal prachtig over Andreas Isaksson heen en stelde zich zo ook kandidaat voor het doelpunt van het jaar.

Bij PSV braken de aanvallende zorgen de ploeg op. Zonder Jonathan Reis, Ola Toivonen en Danny Koevermans en met de slecht in vorm zijnde Marcus Berg zat een doelpunt er nooit echt in. Berg kreeg wel een aantal kansen, maar zit in een diepe dip.
Categorie:
Tag(s):