maandag, 28. februari 2011 - 12:35

Twente is KNVB net voor en bestraft Douglas ook fors

(Elf Voetbal) De aanklager van de KNVB heeft FC Twente-verdediger Douglas een schikkingsvoorstel gedaan van zes duels schorsing naar aanleiding van zijn gedrag tijdens AZ-FC Twente (2-1).

De Braziliaan heeft tot vanmiddag 14.00 uur de tijd om tegen die beslissing in beroep te gaan. Kiest hij daarvoor dan is vanavond al de zitting.

Erg aannemelijk lijkt het niet dat Douglas de strafmaat zal aanvechten. Zijn werkgever FC Twente legde hem namelijk al voordat de aanklager met het voorstel kwam een schorsing van vijf duels op. Tevens krijgt Douglas van de Tukkers de maximale boete en moet hij een nader te bepalen sociaal-maatschappelijke activiteit vervullen.

Na een verstrekte rode kaart - wegens een slaande beweging - door scheidsrechter Ruud Bossen aan Douglas, raakte de verdediger hevig geëmotioneerd. Hij gaf de arbiter een bodycheck en duwde later AZ-middenveler Pontus Wernbloom naar de grond. Uiteindelijk moest hij door zijn medespelers tot bedaren worden gebracht.

Voorzitter Joop Munsterman zegt op de site van FC Twente: "Bij voetbalwedstrijden horen emoties, het is echter volstrekt onacceptabel voor een club als FC Twente dat ons dit is overkomen." Twente-trainer Michel Preud'homme staat achter de opstelling van de club. "Gedurende het wedstrijdverloop zijn de emoties met ons op de loop gegaan. Dat had nooit mogen gebeuren en past niet binnen de clubcultuur van FC Twente."
Categorie:
Tag(s):