zondag, 17. april 2011 - 18:56 Update: 08-07-2014 0:59

Twente kan de druk niet aan en verspeelt punten

Doetinchem

(Elfvoetbal) Door een fraaie goal van Denny Landzaat leek FC Twente drie punten te stelen op de Vijverberg, maar een laat doelpunt van Rogier Meijer bezorgde de Superboeren alsnog een punt en Twente een fikse kater: 1-1.

Doordat PSV won is Twente zijn koppositie kwijt en bovendien ziet het Ajax tot op één punt naderen. Met een bezoek aan de Arena op de laatste speeldag is dat allerminst gunstig voor de Tukkers, die dolgraag weer de Champions League in willen.

De beste kansen in de eerste helft waren voor De Graafschap, maar Poepon en Wormgoor zagen hun inzetten geen doel treffen. Ook Twente (via Chadli, De Jong en Brama) scoorde niet.

Na rust ontsnapte Twente toen Bargas op de paal mikte en Landzaat een kwartier voor tijd raak schoot. Vlak voor tijd was er gerechtigheid voor De Graafschap via een kopbal van Meijer: 1-1.