donderdag, 17. maart 2011 - 21:43 Update: 08-07-2014 0:59

Twente naar kwartfinales na zenuwslopend duel met Zenit

(Elfvoetbal) FC Twente heeft zich na een zinderend duel met Zenit Sint Petersburg geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De tukkers verloren weliswaar met 2-0, maar dat was genoeg na de 3-0 zege van vorige week.

Twente wist dat het ondanks de marge van drie goals een zware kluif zou hebben aan Zenit. De Russen toonden in Enschede al dat ze kwalitief misschien wel beter zijn dan Twente, en ook op eigen veld bleek Zenit een lastige opponent. Voordeel voor de ploeg van Michel Preud'homme was dat het niet zelf het spel hoefde te maken en op counters kon loeren.

Daar kwam nog bij dat Zenit voor de wedstrijd een mentale klap kreeg met de dood van de vrouw van doelman Vyacheslav Malafeev. Hij werd vervangen door de ook degelijke spelende Yuri Zhevnov.
Roman Shirokov maakte al snel de 1-0 voor Zenit, die door Danny knap vrij voor de neus van Nicolay Mihaylov werd gezet. Met de 2-0 van Alexander Kerzhakov vlak voor rust werd het nog een helft lang billenknijpen voor Twente. De 3-0 voorsprong was namelijk bijna weggegeven.

Maar het combineren ging Zenit na de rust een stuk minder makkelijk af en Twente kwam steeds beter in de wedstrijd. Voor rust had alleen Nacer Chadli een grote kans voor de bezoekers gemist, in de tweede helft doken de tukkers vaker voor het Russische doel op. Emir Bajrami en Luuk de Jong waren alleen ongelukkig in de afwerking. Het maakte ondanks een zenuwslopende slotfase achteraf gezien allemaal niks uit. Twente bekert namelijk verder in Europa en hoort morgen wie de volgende tegenstander wordt.
Categorie:
Tag(s):