zondag, 13. februari 2011 - 9:43 Update: 08-07-2014 1:00

Twente worstelt zich langs Vitesse

Enschede

(Elfvoetbal) Vitesse kwam verrassend sterk voor de dag in de Grolsch Veste. Dat leidde echter niet tot resultaat, want dankzij een treffer van Nacer Chadli won Twente met 1-0 van de Arnhemmers.

De Belgische Marokkaan scoorde kort voor rust met een schuiver het winnende doelpunt. Twente trok de zege met hangen en wurgen over de streep. Tot aan de laatste minuut joeg Vitesse nadrukkelijk op de gelijkmaker.

De Arnhemmers kregen kansen via onder meer Ismail Aissati en Nemanja Matic. Doelman Nikolay Mihaylov was zonder twijfel de beste man aan de kant van de Enschedeërs.

Twente was voor rust wel de betere ploeg. Bryan Ruiz (voor het eerst sinds zijn blessure in de basis) was continu dreigend. Theo Janssen probeerde het nog met een gevoelvolle stiftbal, waar een pegel van zestien meter beter was geweest. Eloy Room kon de bal nu gemakkelijk vangen.