dinsdag, 30. augustus 2011 - 18:33

Twintig jaar cel voor moord 'Rio aan de Rijn'

Arnhem

De rechtbank Arnhem heeft een 20-jarige man dinsdag tot een gevangenisstraf van twintig jaar veroordeeld voor het doodschieten van een man op het festival `Rio aan de Rijn'. Dit heeft de rechtbank dinsdag bekendgemaakt.

De dader vuurde op klaarlichte dag tijdens het festival op de Markt in Arnhem 7 of 8 kogels af op het slachtoffer, die hij herkende als degene die hem in 2004 op Curaçao zou hebben neergeschoten.

Hij trof het slachtoffer doelbewust dodelijk, twee omstanders liepen daarbij onbedoeld ook schotwonden op. De vele aanwezigen op het festival waren getuigen van het schietincident.

De officier van justitie had een gevangenisstraf van 22 jaar geëist. De rechtbank vindt moord op het slachtoffer en poging moord op de twee omstanders wettig en overtuigend bewezen.

Het beroep van de verdachte op psychische overmacht omdat de verdachte voortdurend bang was voor het slachtoffer, heeft de rechtbank verworpen.

Wel heeft de rechtbank in tegenstelling tot de officier van justitie rekening gehouden met het psychologisch en psychiatrisch onderzoek dat concludeerde dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was. De rechtbank heeft daarom de straf verlaagd tot een gevangenisstraf van twintig jaar.
Provincie:
Tag(s):