woensdag, 12. januari 2011 - 14:53

Twintig maanden cel geëist voor poging doodslag verpleegkundige

Nijmegen

De officier van justitie heeft maandag tegen een 32-jarige verdachte een gevangenisstraf van 20 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren geëist met daarbij de bijzondere voorwaarde dat verdachte zich zal laten behandelen.

Maandag 10 januari stond een 32-jarige man uit Bergharen terecht op verdenking van poging doodslag op een verpleegkundige van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen op 3 oktober 2010 in Nijmegen. De verdachte zat sinds 3 oktober in voorlopige hechtenis.

Op 3 oktober kwam verdachte met een vriendin in het ziekenhuis in Nijmegen. Hij was onder invloed van alcohol en gedroeg zich intimiderend en agressief.

Omdat hij van mening was dat het meisje niet snel genoeg werd geholpen, zou hij de keel van de verpleegkundige gedurende enige tijd hebben dichtgeknepen en haar met haar hoofd tegen de muur hebben geslagen.

Door tussenkomst van een aanwezige patiënt liet verdachte de verpleegkundige los. De verpleegkundige had zichtbaar letsel in haar hals/ keel.

De rechtbank doet op 24 januari uitspraak.
Provincie:
Tag(s):