maandag, 29. augustus 2011 - 14:33

Twintigste internationale hondenbiatlon op vliegbasis Woensdrecht

Woensdrecht

Op vliegbasis Woensdrecht vindt donderdag 1 september de twintigste editie van de internationale hondenbiatlon plaats. 'Ruim honderd hondengeleiderteams strijden dit lustrumjaar voor de eerste plaats in de wedstrijd', meldt het ministerie van Defensie maandag.

De organisatie van het Open Kampioenschap internationale hondenbiatlon ligt in handen van het Bureau Wedstrijdsport Koninklijke Luchtmacht en het Bureau Militaire Sport van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht (KMSL Vlb WDT).

Hondengeleiderteams, bestaande uit een gecertificeerde bewakings- of speurhond en zijn vaste geleider, doorlopen een parcours bestaande uit twintig hindernissen, enkele dressuuroefeningen en schietproeven. Verspreid over tien kilometer wordt het uithoudingsvermogen en de samenwerking tussen hond en begeleider tot het uiterste beproefd.

Werksituaties worden in het parcours zo realistisch mogelijk nagebootst wat zorgt voor een plezierige en nuttige combinatie van sport en werk. De deelnemende teams komen uit vijf Europese landen en hebben een militaire of politieachtergrond.

Explosievenhonden
De Koninklijke Luchtmacht maakt gebruik van hondenteams om diverse objecten in binnen- en buitenland te bewaken. Bovendien beschikt de Koninklijke Luchtmacht over speurhonden om verborgen explosieven op te sporen.
Provincie:
Tag(s):