dinsdag, 7. juni 2011 - 12:29

Uitbreiding Theater de Maaspoort van start

Venlo

In Venlo is deze week begonnen met de renovatie en uitbreiding van Theater De Maaspoort. Op 1 juli a.s. start de bouw van de Luif; in eerste instantie het casco voor de commerciële ruimtes, vanaf ongeveer november wordt de middenzaal daar bovenop gebouwd.

In de Luif is een uitbreiding van Theater de Maaspoort richting Maas voorzien. Daarin komen twee verdiepingen winkels of andere commerciële invulling en op de derde verdieping een nieuwe kleinere theaterzaal. Ook wordt de gevel van het theater geheel vernieuwd en ondergaat het theater aan de binnenzijde een complete renovatie.

Podium voor Venlo en de regio
Theater de Maaspoort is straks een nieuw en eigentijds theatercomplex. Tijdens de omvangrijke metamorfose van het theater worden in de eerste fase - voor november 2011 - alle publieksgebieden, de grote theaterzaal, de voorgevel en de kantoren gerenoveerd. Ook komt er een eigentijds Grand Café. In de aansluitende tweede fase volgen een extra theaterzaal en een restaurant met buitenterras aan de Maas op de tweede verdieping. Naar verwachting is in september 2013 de complete renovatie en nieuwbouw van Theater de Maaspoort operationeel.

Sluitstuk Maasboulevard
De Luif en het nieuwe theater zijn het sluitstuk van de Maasboulevard en een belangrijke toevoeging voor Venlo. Wethouder Jos Teeuwen (cultuur): ‘Met een theater dat voldoet aan de eisen van deze tijd, zijn alle belevingswaarden van de Maasboulevard een feit. Naast wonen, winkelen, recreëren en parkeren is het straks ook weer mogelijk om cultuur te snuiven.’
Provincie:
Tag(s):