woensdag, 6. april 2011 - 18:19

Uitreiking Eremedaille in de Huisorde van Oranje

Hare Majesteit de Koningin heeft woensdagmiddag 6 april op Paleis Huis ten Bosch de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap in de Huisorde van Oranje uitgereikt aan prof. dr. H.J. Lindeboom.

De eremedaille wordt toegekend aan personen met uitzonderlijke verdiensten op de terreinen van kunst en wetenschap.

Professor Han Lindeboom (1952, Borne) is buitengewoon hoogleraar Mariene Ecologie aan de Wageningen Universiteit en directielid wetenschap van Wageningen IMARES (Institute for Marine Resources & Ecosystems). Hij heeft zich op indrukwekkende wijze ingezet voor de bevordering van het onderzoek van de poolgebieden. In zijn onderzoek richt professor Lindeboom zich op drie deelgebieden: de dynamiek van het mariene ecosysteem, de effecten van veranderend ruimtegebruik en de vraag hoe te komen tot een wetenschappelijk onderbouwd duurzaam gebruik, beheer en bescherming van de zee.

Naast zijn werk als hoogleraar is professor Lindeboom actief binnen diverse wetenschappelijke commissies en was hij voorzitter van de Commissie voor Poolonderzoek van de NWO en de Nationale Commissie voor het Internationale Pooljaar. In 2008 was hij voorzitter van het Paleissymposium ‘The polar regions in a changing world’ dat op 12 november van dat jaar in Paleis Noordeinde is gehouden.
Provincie:
Tag(s):