maandag, 10. januari 2011 - 21:29

Uitreiking TROS Opsteker van de Week in Meppel

Meppel

TROS-presentator Jaap Jongbloed reikt woensdag de Opsteker van de Week uit in Meppel. De TROS geeft deze onderscheiding wekelijks aan iemand die zich belangeloos inzet voor een ander. Het programma haakt daarmee aan bij het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. De uitreiking vindt plaats om 11.00 uur in het stadhuis in Meppel. Burgemeester Jan Westmaas verwelkomt ‘vrijwilliger van de week’ Gerard Wanningen, aansluitend is de uitreiking en overhandiging door Jaap Jongbloed.

De Opsteker van de Week keert na ruim twintig jaar terug op televisie. Deze campagne heeft tot doel de grote verscheidenheid aan vrijwilligerswerk voor het voetlicht te brengen en nieuwe vrijwilligers te werven. De opsteker wordt elke week uitgereikt door steeds een andere TROS-presentator of artiest. De uitverkozen vrijwilliger krijgt naast de onderscheiding een geldbedrag van 1.000 euro voor zijn of haar vrijwilligerswerk van de Stichting De Grootste Familie Helpt.

Gerard Wanningen (71 jaar) is al sinds 1995 vrijwilliger bij de Vrijwillige Thuiszorg (onderdeel van de Stichting Welzijn Meppel Westerveld). De Vrijwillige Thuiszorg zet vrijwilligers in om in de thuissituatie de mantelzorger te ontlasten of te vervangen. Hij fietst met ouderen, met een blinde jongen en rijdt met de auto mensen naar het ziekenhuis voor controles etc. Tevens rijdt hij mensen rond die dit zelfstandig niet meer kunnen.

De uitreiking wordt vrijdag 14 januari 2011 om 17.55 uur op Ned.1 uitgezonden.
Provincie:
Tag(s):