zondag, 3. april 2011 - 17:52

Uitslaande brand in bedrijfspand in Haren

Haren

In het Groningse Haren is zondagmiddag een brand uitgebroken in een bedrijfspand aan de Felland. Diverse omwonenden en voorbijgangers ontdekten de brand en waarschuwde de brandweer. Dit maakte een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst Groningen bekend.

Bij aankomst van het eerste blusvoertuig van de brandweer bleek er een flinke rookontwikkeling uit het gebouw te komen en werd de brand opgeschaald naar een 'middelbrand'. Hierop rukte de tweede tankautospuit van de brandweer Haren uit en een redvoertuig uit Groningen.

De ingezet werd vooral gericht op het voorkomen van uitbreiding van het vuur naar het naastgelegen pand. Het vuur verwoestte de werkplaats van het pand volledig. Een brandscheidende wand voorkwam grotendeels dat het vuur ook het kantoorgedeelte bereikte, maar ook dit deel heeft veel rook- en roetschade.

Omwonenden of naastgelegen bedrijfspanden zouden ook rookschade kunnen hebben opgelopen. In dat geval kunnen zij contact opnemen met hun eigen verzekeringsmaatschappij.

Om ongeveer 19.30 uur werd het sein brandmeester gegeven en was het vuur volledig onder controle. Brandweer Haren was nog wel enige tijd bezig met nablussen.
Provincie:
Tag(s):