maandag, 28. februari 2011 - 21:39

Uitslag provinciale verkiezingen al om 22.30 uur bekend

Tilburg

De Universiteit van Tilburg voert woensdag 2 maart tijdens de Provinciale Staten verkiezingen een exitpoll uit in negentien Brabantse stembureaus.

Hiermee kunnen electorale verschuivingen in beeld worden gebracht en een betrouwbare voorspelling gedaan van de uiteindelijke uitslag. De resultaten worden rond 22.30 gepresenteerd tijdens de verkiezingsavond op het provinciehuis in 's-Hertogenbosch.

Het onderzoek van de universiteit wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Een exitpoll is een kiezersonderzoek waarbij de kiezers worden gevraagd wat zij hebben gestemd en waarom. Aan het onderzoek werken ruim 75 studenten bestuurskunde mee van de Universiteit van Tilburg en de Avans Hogeschool Den Bosch. Het onderzoek staat onder leiding van dr. Marcel Boogers van de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur van de faculteit rechten.

De stembureaus waar gepost gaat worden tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten in het kader van de exit poll, zijn bekend. Het gaat omnegentien stembureaus, verspreid door de hele provincie, in Oisterwijk, Oss, Reusel, De Mierden, Rucphen, Veghel, Waalwijk, Werkendam, Eindhoven, Cranendonck,Helmond, Roosendaal, Asten, Boxmeer, Breda, Cuijk, Gemert, 's-Hertogenbosch,Zevenbergen en Tilburg.
Provincie:
Tag(s):