maandag, 12. december 2011 - 9:05 Update: 08-07-2014 0:55

Uitspraak Ajax-soap: aandeelhouders moeten beslissen

Haarlem

(Elf Voetbal) De rechtbank in Haarlem heeft uitspraak gedaan in het kort geding dat Johan Cruijff en de jeugdtrainers op De Toekomst aanspanden tegen de raad van commissarissen.

De uitkomst luidt dat de benoemingen van Louis van Gaal tot beoogd algemeen directeur van Ajax en interim-directeur Martin Sturkenboom moeten worden opgeschort en worden goedgekeurd in een speciale vergadering van de aandeelhouders (AVA).

Vanavond komt de AVA al bij elkaar, maar omdat 60 dagen van te voren de onderwerpen van de vergadering bekend moeten zijn, kan de bestuurskwestie niet behandeld worden. Binnen 14 dagen zal er nu een nieuwe AVA-vergadering moeten worden uitgeschreven waarop de controverse tussen Cruijff en de rvc wel op de agenda staat.

Zestig dagen na die uitschrijving kan daar dan pas over vergaderd worden. De AVA kan de benoeming van Van Gaal alleen ongedaan maken door het vertrouwen in de rvc op te zeggen. Iets wat de ledenraad als grootaandeelhouder in feite al gedaan heeft.

Tot die tijd mogen Danny Blind en Martin Sturkenboom hun werk blijven doen, omdat hun interim-aanstelling rechtsgeldig is.
Categorie:
Tag(s):