vrijdag, 11. november 2011 - 14:35

Universiteit Twente wil vestiging in Venlo

Venlo

De Universiteit Twente (UT) heeft aangegeven zich graag in Venlo te willen vestigen. Dat is een van de uitkomsten van een gesprek tussen wethouder Stephan Satijn (Hoger Onderwijs) en de universiteit eerder deze week. Daarnaast is afgesproken bij Venlose ondernemingen te inventariseren aan welke technische opleidingen men behoefte heeft. Dit zal mogelijk, naast de huidige Masteropleiding Cradle to Cradle, leiden tot een groter opleidingaanbod van de UT in Venlo.

Recentelijk is reeds bekend geworden dat de Universiteit van Maastricht (UM) op zoek is naar een nieuwe vestiging in Venlo, aangezien de huidige locatie bij Fontys te klein wordt. Ook de Hoge Agrarische School (HAS) Den Bosch heeft aangegeven zich vanaf 2013 in Venlo te willen vestigen en binnen vijf tot zes jaar naar 1000 studenten te willen groeien in Venlo.

De UT heeft uitgesproken grote interesse te hebben in een uitbreiding van het opleidingaanbod in Venlo. Daarvoor gaat de UT inventariseren aan welke opleidingen de ondernemers in de regio Venlo behoefte hebben. Ondernemers geven al geruime tijd aan behoefte te hebben aan meer hoger en wetenschappelijk onderwijs, met name technische opleidingen. Zij achten het belangrijk meer kennis in onze regio binnen te halen om ook in de toekomst een koppositie te kunnen vervullen op het gebied van agrofood, logistiek en innovatieve maakindustrie.
Provincie:
Tag(s):