zaterdag, 22. januari 2011 - 10:42 Update: 08-07-2014 1:01

Urby Emanuelson heeft droomtransfer binnen: AC Milan

Amsterdam

(Elfvoetbal) Hij heeft zijn toptransfer binnen: Urby Emanuelson verkast naar AC Milan. De linksback van Ajax vertrekt in principe komende zomer, maar mogelijk al in januari.

Bij de Italiaanse club tekent de Nederlander een contract voor drie seizoenen, zo meldt De Telegraaf. AC Milan is op dit moment in overleg met Ajax om de linkspoot per direct over te nemen. Voor Ajax is dit interessant, omdat ze dan nog een transfersom kunnen incasseren. Komende zomer wandelt Emanuelson transfervrij de Arena uit.

"Het liefst wilde ik het seizoen afmaken bij Ajax en kampioen worden, maar zo'n kans kan ik natuurlijk niet laten lopen", aldus de Ajacied. "Ik ben aan een nieuwe uitdaging toe." Emanuelson maakte op 24 februari 2005 zijn debuut in de hoofdmacht bij Ajax en speelde vooralsnog 173 competitieduels, waarin hij zeventien keer scoorde.

De Ajacied reist in de komende dagen naar Milaan voor de medische keuring en presentatie. Het duel van dit weekend met FC Utrecht zou hij al missen door een lichte enkelblessure.
Categorie:
Tag(s):