maandag, 2. mei 2011 - 19:09

Utrecht zet nieuw middel in tegen autokraken

Utrecht

De gemeente Utrecht is vandaag begonnen met de inzet van een nieuw middel tegen autokraken.

Bij de vier toegangswegen tot de woonwijk Rijnsweerd-Zuid komen automobilisten nu borden tegen waarop staat aangegeven hoeveel inbraken in auto's er in die buurt in de afgelopen maand zijn gepleegd (in april 2011 waren dat er acht). De borden zijn bedoeld om automobilisten te confronteren met de grote kans op autokraken in hun buurt. Het nieuwe middel zal worden ingezet als er sprake is van een golf aan inbraken in auto's in een bepaald gebied en gebleken is dat mensen ook waardevolle spullen in hun voertuigen lieten liggen.

Eind vorige week ontvingen de bewoners van Rijnsweerd-Zuid een brief van burgemeester Wolfsen, waarin hij zijn bezorgdheid uitte over het onnadenkend achterlaten van kostbare spullen. Het gaat daarbij niet alleen om zichtbaar achtergelaten spullen. Moderne dieven weten electronica (bv. laptops, mobiele telefoons of losse navigatieapparatuur) die niet direct zichtbaar is eenvoudig te traceren. Maar ook een lege plastic tas die wel zichtbaar is, kan een dief aanmoedigen de auto open te breken.

Naast de brief van de burgemeester en de borden bij de toegangswegen tot Rijnsweerd-Zuid zullen ook de medewerkers van Toezicht en Handhaving van de gemeente een bijdrage leveren aan de anti autokraak-campagne in de stad. Tijdens de surveillance op straat zullen zij auto's controleren op de aanwezigheid van potentiële buit, en zo mogelijk contact zoeken met de eigenaren om hen te behoeden voor het verlies van hun eigendommen en een kapotte autoruit.
Provincie:
Tag(s):