woensdag, 12. januari 2011 - 18:43

Utrechtse Bazaar kan na jaren eindelijk weer groeien!

Utrecht

De Utrechtse Bazaar is uitgebreid. Niet langer zullen er lange files staan voor de deur van de overdekte weekendmarkt. Nu de bloemenveiling naar Ede is vertrokken is het parkeerterrein verdubbeld.

‘’Wegens het tekort aan parkeerruimte stonden klanten soms lang in de file om binnen te komen. Wachten in de file is vanaf nu verleden tijd! Hier wachten wij al 30 jaar op’’ zo zegt directeur Hans van der Heijden.

De wekelijkse 10.000 bezoekers kunnen snel en eenvoudig het veilingterrein op. Vooral de 500 standhouders zijn heel blij met ruim 20.000m2 extra parkeerruimte, zij verwachten meer klanten en hogere omzetten.

Sinds het vertrek van de bloemenveiling is er meer diversiteit te vinden op de markt. De aangeboden handel is flink vernieuwd en binnen is het gezelliger geworden.

De Bazaar zal in 2011 haar 30ste verjaardag nog vieren in het veilinggebouw. Als voorbode van de feeststemming zijn er duizenden gele tasjes aan het plafond gehangen die samen grote slingers vormen wat de hal juist nu erg sfeervol maakt. De entourage is hierdoor feestelijk en verbeterd.

Aan het einde van dit jaar zal de Bazaar verhuizen naar een andere, geheel gerenoveerde locatie die net zo groot is als het veilinggebouw. Het hele complex van de bloemenveiling zal gesloopt worden om plaats te maken voor woningbouw van VINEX-wijk Leidsche Rijn.

Op de nieuwe locatie zal ook een groot parkeerterrein beschikbaar zijn, waardoor nog meer bezoekers verwacht worden dan de 10.000 die nu elke week komen. Eind 2011 verhuist de Bazaar naar de nieuwe locatie bij verkeersknooppunt Oudenrijn. In de kom van Afrit 8 staat een geschikt pand, na een flinke verbouwing zal dat klaar zijn voor de weekendmarkt. De organisatie van de Bazaar is blij met een locatie zo dicht bij de snelwegen A2 en A12.
Provincie:
Tag(s):