donderdag, 22. september 2011 - 19:16

Vader ontvoert en dumpt gezin in Tunesië

Den Haag

De Haagse justitie houdt al negentig dagen de Beschir S. (47) uit Zoetermeer vast omdat hij ervan wordt verdacht zijn vrouw en kinderen tijdens een vakantie in januari 2009 in Tunesië te hebben gedumpt omdat hij vond dat zijn kinderen een streng islamitische opvoeding moesten genieten. Dit meldt het Internationale Expertisecentrum Kinderontvoering.

Moeder Imen (36) en haar, in Nederland geboren, kinderen Bouchra (7) en Adam Handa (5) zaten als ratten in de val. Op basis van Tunesische wetgeving is het voor de kinderen niet mogelijk om terug te reizen naar Nederland zonder toestemming van de vader.

Zelf keerde de vader na de vakantie wel terug naar Nederland.

De moeder, de 36-jarige Imen Barhouma, schakelde het Internationale Expertise Centrum Kinderontvoering.NL in.
De heer Anselmo LLobera van dit Expertisecentrum deed op 21 juni dit jaar namens de moeder aangifte van de kinderontvoering bij de politie Zoetermeer. Korte tijd later ging justitie op LLobera’s verzoek tot actie over en arresteerde de vader.

Hij weigert om de noodzakelijke uitreispapieren voor zijn vrouw en kinderen te tekenen, hij vindt dat ze in Tunesië moeten blijven.

Justitie wil dat de vader een document ondertekend waarmee de moeder met haar kinderen kan terugkeren naar Nederland. B.S. hangt een gevangenisstraf van negen jaar boven het hoofd.

LLobera reist binnenkort af naar Tunesie om in samenwerking met politie en justitie moeder en kinderen daar verder bij te staan, het uitreisverbod opgeheven te krijgen.
Provincie:
Tag(s):